Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΓΩ ;;

Στο δρόμο για την Κολχίδα η σύγχρονη «Αργώ», αναβιώνοντας την Αργοναυτική Εκστρατεία

 Στο δρόμο για τη μυθική Κολχίδα, εκεί όπου ο Ιάσονας κατάφερε και πήρε το χρυσόμαλλο δέρας, βρίσκεται και πάλι το πλοίο «Αργώ», αναβιώνοντας έτσι το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας.
Η σύγχρονη «Αργώ», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Βόλου, βρίσκεται ήδη στο λιμάνι Βατούμι της Γεωργίας. Το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιουλίου, οι σύγχρονοι Αργοναύτες θα την οδηγήσουν στο Πότι, που είναι η σημερινή ονομασία της αρχαίας Κολχίδας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ταξίδι του πλοίου θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Με την άφιξη του πλοίου στο Πότι θα αναβιώσει ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας, πλαισιωμένος από πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Σημειώνεται πως η πεντηκοντόρος «Αργώ» θα κάνει το ταξίδι τηρώντας πιστά όλους τους κανόνες της πανάρχαιας ελληνικής ναυπηγικής, κωπηλατώντας μόνο με το φως της ημέρας. Το συγκεκριμένο πλοίο σε κάθε προορισμό του μεταφέρει το μήνυμα της συνεργασίας και συμβολίζει την υπέρβαση των ορίων και την εξερεύνηση του κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου